”Manpower” probeert brug te vormen naar de jongeren maar mislukt.

Van je sjouwgeld kun je volgens Manpower weer nieuwe patta’s kopen, naar fissa’s gaan, batra’s halen en die nieuwe Gucci riem scoren. Want je verdient ‘een donnie’ als je 23 jaar of ouder bent, en daar komt nog toeslag bij. Plús korting op Schiphol Plaza. Dan kun je mooi in de pauze ‘chappen bij Burger King’.

Verdere eisen? Je moet minstens 18 zijn en minimaal 8 jaar in Nederland ingeschreven staan. Wie uit ‘Damsco’, ‘Purrie’, ‘Agga’, ‘Ally’ of ‘Bimre’ komt, zit goed. Maar woon je in ‘Roffa’ of ‘Utka’, dan maak je net zoveel kans. Je wordt gescreend, en mag niet in aanraking geweest zijn met ‘de popo’.

De ‘ludiek’ bedoelde vacature schiet bij sommigen in het verkeerde keelgat. Zo wordt er op Twitter gesproken over institutioneel racisme en over het lage loon. Een andere gebruiker hoopt dat de tekstschrijver van Manpower maar snel op zoek gaat naar een andere baan. De bedenker van de vacature heeft aan RTL Z laten weten dat de vacature geen stunt is, maar een ‘manier om jongeren te bereiken, los van hun nationaliteit’.

Start up Your Life is een sociaal arbeidsbemiddelaar die diversiteit hoog in het vaandel heeft staan. Wij zijn van en voor jongeren, en weten daarom de Do’s en Don’ts.

Manpower lukt het niet, Start up Your Life lukt het wel! Zoek jij jongeren voor jouw bedrijf? Bericht ons dan via de e-mail: [email protected]

Bron;

https://www.metronieuws.nl/nieuws/koffiepauze/2017/05/vacature-doekoe-verdienen-met-bagage-op-schiphol-0