Schilderswijker helpt jongeren aan een baan met Start Up Your Life

Jongeren in de Schilderswijk komen lastig aan het werk. Daarom is Mourad Ouari begonnen met het project Start Up Your Life.

Start up your life“Ik had zelf heel veel moeite om aan de bak te komen”, vertelt Ouari op Den Haag FM. “Ik heb HBO Bedrijfseconomie gestudeerd. Dat is een opleiding die in principe genoeg garantie biedt op werk. Alleen was de werkelijkheid helaas anders.” Ouari merkte dat er een kloof is tussen de jongeren en gemeentelijke organisaties die ze aan het werk willen hebben.

Start Up Your Life begeleidt de jongeren. “We bieden hen een spiegel aan, om naar zichzelf te kijken. We richten ons op het goede, maar proberen het slechte te verbeteren”, zegt Ouari. Hij koppelt de jongeren dan aan werkgevers. “Dat doen we door bijeenkomsten te organiseren, maar ook jongeren bij een bedrijf langs te sturen.”

Diversiteit

Bedrijven kunnen zelf ook meer doen, vindt Ouari. “We merken dat bedrijven vaak vooroordelen voor de jongeren hebben. Diversiteit is er gewoon en dat moet je omarmen om de hele samenleving te kunnen bedienen.

 

Bron: